Ona je osumnjičena da je varala ljude obećavajući im razne pogodnosti, donacije, podsticaje, pomoć pri rješavanju paprirologije, a predstavljala se da je zaposlena kao inspektorica. 

Uhapšena je u operativnoj akciji usmjerenoj na rasvjetljavanje imovinskih krivičnih djela.

- D.L. iz Banje Luke, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je počinila 11 krivičnih djela prevara i tri krivična djela lažno predstavljanje. Sumnjiči se da je krivična djela počinila u vremenskom periodu od ljeta 2019. godine do decembra 2020. godine na području Banjaluke, dovodeći oštećene u zabludu da će im omogućiti isplatu donacija, pružiti pomoć prilikom rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, dobijanja podsticaja za poljoprivredu, predstavljajući se da je zaposleno kao inspektor Gradske uprave Grada Banja Luka i inspektor u Inspektoratu Republike Srpske - navode iz Policijske uprave Banja Luka.

Dodaju da je na taj način D.L. za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 36.162 KM i protiv te osobe je dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Ona je bila prijavljena da je od vlasnice banjalučkog kozmetičkog salona uzela 455 KM na ime uplata taksa za poslovne prostore, lažno se predstavljajući kao inspektor.

Naime, lani se službenicima PU Banja Luka obratila se O.J., vlasnica poslovnog subjekta iz Banje Luke, koja obavlja kozmetičke usluge, i prijavila klijenticu da se u prethodnom periodu lažno predstavljala i na taj način od nje i njene radnice u više navrata uzela novac te da joj je ukupno dala 455 KM na ime uplata taksa za poslovne prostore.