open-navfaktor-logo
search
Akcija
Uhapšena jedna osoba: Šta je sve sarajevska policija pronašla u stanu na Čobaniji
Povodom jučerašnje akcije pretresa stana u sarajevskom naselju Čobanija, u kojem je pronađena veća laboratorija za proizvodnju droge, danas se oglasio MUP Kantona Sarajevo. 
08.03.2022. u 08:59
get url
text

VEZANI TEKST - Pronađena laboratorija za proizvodnju droge u sarajevskom naselju Čobanija

- Provodeći planske aktivnosti na pronalasku opojnih droga, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz razmjenu operativnih saznanja sa policijskim službenicima Treće PU, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, jučer su u ulici Čobanija, općina Centar Sarajevo, izvršili pretres N. U., rođen 1988. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Tokom pretresa kod njega je pronađena i oduzeta jedna ručno spravljena cigareta džoint sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres iznajmljenog stana koji koristi N. U. na području Općine Centar Sarajevo. Tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna kompletna laboratorija za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane u kojoj se nalazila 131 stabljika visine do 170 cm koja asocira na biljnu vrstu cannabis sativa, oko 7,7 kg suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedna digitalna vaga i jedan pištolj marke SIG Sauer P-238 sa okvirom i tri metka - saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i člana 74. ZONDINOM-a Kantona Sarajevo, N. U. je uhapšen i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Po završenoj kriminalističkoj obradi, uhapšeni će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.