open-navfaktor-logo
search
Izazvali opću opasnost
Uhapšena dvojica osumnjičenih za paljevinu vozila na Dobrinji
Dvadesetpetogodišnjeg Tarika Š. i godinu mlađeg Aliju P. uhapsila je sarajevska policija zbog sumnje da su podmetnuli požar na Dobrinji u kojem su potpun izgorjela dva vozila, oštećena još dva, kao i fasada zgrade i interefon.
08.12.2020. u 09:23
get url
text

Kako je potvrđeno iz MUP Kantona Sarajevo, pripadnici PU Novi Grad, jučer u 13.45 uhapsili su T. Š. (1995), a sat kasnije i A. P. (1996), obojica iz Sarajeva, zbog izazivanja opće opasnosti.

VEZANI TEKST - Automobili na Dobrinji namjerno zapaljeni, gorio i "citroen" na Hrasničkoj cesti

Oni se sumnjiče da su u noći sa subote na nedjelju, oko 1.30 sati na Trgu Sarajevske olimpijade, na Dobrinji, upotrebom otvorenog plamena izazvali požar na automobilima "škoda fabia" i "renault megane", koja koristi E. K. iz Sarajeva.

Tom prilikom su ova vozila u potpunosti izgorjela, dok je došlo do oštećenja i na putničkim vozilima "mercedes", koje koristi K. B. iz Sarajeva i "opel astra", vlasništvo I. M. iz Sarajeva, koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini.

Također je oštećen i ulazni dio u stambenu zgradu.

- Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a T. Š. i A. P. su predati u prostorije Jedinice za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu - naveli su iz MUP-a KS.

Tarik Š. je odranije poznat policiji, a prema saznanjima Faktora, zbog sukoba sa zakonom hapšen je još kao maloljetnik. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.