open-navfaktor-logo
search
GPBiH i MUPRS
Uhapšena dvojica Fočaka: Zaplijenjene cigarete, oružje i municija
Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Hum u suradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, izvršili su u četvrtak u Foči pretres dva objekta i dva putnička motorna vozila u vlasništvu V.P. i R.J. iz Foče prilikom čega je zaplijenjena veća količina cigareta bez akciznih markica, određena količina oružja i municije te mobilni telefoni.
03.09.2020. u 13:38
get url
text

Zbog počinjenog krivičnog djela "nedozvoljen promet akciznih proizvoda" V.P. i R.J. su uhapšen te se rad na predmetu nastavlja pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Radeći na sprječavanju krijumčarenja preko državne granice, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, u srijedu su spriječili krijumčarenje veće količine tekstilne robe iz Republike Srbije u BiH. Radi se o odjevnim predmetima zaštićenih robnih marki "Hugo Boss", "Levi Strauss" i dr.  

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora u graničnom pojasu na području Zvornika i kontrolom vozila "Škoda", bh. nacionalnih oznaka.

Vozilom je upravljao K.H. (1980.) državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe. O događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se roba i sredstva izvršenja krivičnog djela privremeno oduzmu te dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje", saopćila je Granična policija BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.