open-navfaktor-logo
search
Akcija "Motocikl"
Uhapšena dvojica dilera, oduzet im kokain vrijedan 60.000 KM, novac, automobil...
Pripadnici Policijske uprave Doboj zajedno sa ppolicajcima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a jučer su u sklopu akcije kodnog naziva "Motocikl" uhapsili O. J. iz Modriče i P. D. iz Bosanskog Šamca zbog neovlaštene proizvosdnje i prometa opojnih droga.
18.05.2023. u 11:24
get url
text

Kako je saopćeno iz PU Doboj, na osnovu naredbe Osnovnog suda Modriča pretresli su osumnjičenog O. J., kao i kuću i automobil koji koristi i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti narkotici, tačnije 379,3 grama bijele materije koja podsjeća na kokain (tržišne vrijednosti oko 60.000КM), mobilni telefon Iphone, digitalne vage, novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 5.600 eura i 7.900 KM, te automobil "VW golf 6".

Istog dana, a na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj pretresen je i P. D., od kojeg je oduzet telefon Iphone. 

- O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se isjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela neovlaštena prozvodnja i
promet opojnih droga, te će osumnjičeni danas biti predati Okružnom javnom tužilaštvu Doboj radi određivanja mjere pritvora - naveli su iz PU Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.