open-navfaktor-logo
search
Dubrovnik
Uhapšena dva muškarca: Krali namještaj, keramičke pločice i opremu pa renovirali kuću
Počinjenim krađama trgovačkim društvima je pričinjena materijalna šteta od više stotina hiljada kuna
25.07.2019. u 14:44
get url
text

Dubrovačka policija uhapsila je dva muškarca koji su krali namještaj, vodoinstalaterski materijal i pločice te ih ugrađivali u kuću jednog od njih, a ostatak su prodavali.

- Provedenim opsežnim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika ove policijske uprave utvrđena je osnovana sumnja da su dvojica muškaraca u dobi od 69 i 42 godine, počinili više kaznenih djela teških krađa na štetu trgovačkih društava s područja Župe dubrovačke – navode iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanska.

Iz PU ističu kako su ova dva muškarca nekoliko puta tokom godine krali namještaj, vodoinstalaterski materijal i keramičke pločice iz trgovina.

- Potom su ih ugrađivali u objekt u vlasništvu jednog od počinitelja na području Dubrovačkog primorja, a manjim dijelom prodali. Počinjenim krađama trgovačkim društvima je pričinjena materijalna šteta od više stotina hiljada kuna. Uhapšeni su tokom jučerašnjeg i današnjeg dana uz kaznene prijave predati zatvorskom nadzorniku ove policijske uprave. Kriminalističko istraživanje radi otkrivanja još počinitelja nastavlja se kako na području ove tako i drugih policijskih uprava – zaključuju iz Policijske uprave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.