Tužilaštvo KS

Uhapšen zbog dilanja droge: Zatražen pritvor za Muju Ovnovića

Objavljeno: 18.05.2019. u 12:17 Autor: M. M.

Pritvor za Ovnovića zatražen je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se radi o višestrukom povratniku u vršenju iste vrste krivičnih djela

Tužilaštvo KS uputilo je prijedlog Općinskom sudu u Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor Muji Ovnoviću (54) iz Sarajeva, koj g su pripadnici FUP-a uhapsili prekjučer zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droge.

Informaciju je za Faktor potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Pritvor za Ovnovića zatražen je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se radi o višestrukom povratniku u vršenju iste vrste krivičnih djela. 

Uhapšen je u akciji koju su pod nadzorom Tužilaštva KS i Tužilaštva iz Istočnog Sarajeva, proveli pripadnici FUP-a i MUP-a RS-a.

Pripadnici FUP-a prekjučer su po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pretresli vozilo i stan koji koristi Ovnović, te tom prilikom pronašli i oduzeli 15 grama kokaina, 200 grama amfetamina, 600 grama kanabisa, 99 tableta ekstazija, vagu za precizno vaganj, te druge predmete koji potječu ili se dovode u vezu s ovim krivičnim djelom.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije