open-navfaktor-logo
search
Potvrdio MUP KS
Uhapšen vozač koji se sumnjiči da je "porscheom" 10. maja u Sarajevu udario pješaka
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su 29. oktobra osobu inicijala L.H., rođen 1998. godine u Italiji, nastanjen u Zenici, koji je osumjičen da je izazvao saobraćajnu nesreću 10. maja ove godine u Sarajevu kojom prilikom je teško povrijeđen pješak V.J.
11.11.2022. u 16:21
get url
text

VEZANI TEKST - Pronađen "porsche" kojim je udaren student na Drveniji, vozač pobjegao

Na prijedlog postupajuće tužiteljice KTKS, nadležni sud u Sarajevu je istom odredio jednomjesečni pritvor. Istovremeno, uhapšeno je i lice A.T., rođen 1995.godine u Zenici, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 346. KZ F BiH (Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela) koji je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS, te  je postupajuća tužiteljica nadležnom sudu podnijela prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Rasvjetljavanje i dokumentovanje ove saobraćajne nezgode zahtijevalo je poduzimanje niza operativno-taktičnih mjera, kao i radnji dokazivanja, uključujući određena vještačenja, pretrese i druge zakonom propisane mjere i radnje, koje su realizovane po naredbama i pod nadzorom postupajuće tužiteljice, uz pomoć drugih policijskih agencija u BiH, posebno Uprave policije MUP-a ZE-DO Kantona i INTERPOL-a, kao i Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Vlasnik Zeničanka, "porsche" preprodavan, suvozač blizak krim-miljeu: Ko je udario studenta na Drveniji?

Tokom realizacije potrebnih aktivnosti ostvarena je značajna saradnja sa građanima i određenim pravnim subjektima, saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjećamo, sarajevska policija je 10. maja pronašla vozilo za koje se sumnjalo da je njime udaren student u blizini Fakulteta političkih nauka u naselju Drvenija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Radilo se o "porscheu" plave boje.

- Vozač se udaljio iz vozila i za njim se intenzivno traga - kazao je tada Mirza Hadžiabdić, portparol Uprave policije MUP-a KS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.