open-navfaktor-logo
search
Pronađena i droga
Uhapšen u akciji policije: Državljanin BiH u Sloveniju krijumčario migrante
Među migrantima je 12 Pakistanaca i sedam državljana Bangladeša koji su u Sloveniji zatražili azil
05.10.2018. u 20:39
get url
text

Slovenska policija otkrila je 19 ilegalnih migranata s područja Pakistana i Bangladeša i uhapsila državljanina Slovenije te Bosne i Hercegovine koji su im pomagali u prelasku iz BiH, preko Hrvatske u Sloveniju, prenosi Hina navode slovenskih medija koji se pozivaju na policijsku upravu u Novoj Gorici.

Slovenska policija otkrila je ovih dana kod Vrtojbe 19 ilegalnih migranata, objavljeno je u petak.

Uhapšeni su i u pritvoru su 31-godišnji vozač kombija, slovenski državljanin, te 34-godišnji državljanin BiH s prebivalištem u Sloveniji, osumnjičeni da su im pomagali u transportu iz BiH, preko Hrvatske u Sloveniju s ciljem da ih prebace u Italiju.

Među migrantima je 12 Pakistanaca i sedam državljana Bangladeša koji su u Sloveniji zatražili azil, pa su smješteni u prihvatilišta za azilante u Ljubljani i Logatcu.

U stanu bosanskohercegovačkog državljanina pronađena je manja količina heroina i kokaina, prenose mediji.

Na području Nove Gorice slovenska policija ove je godine zatekla 80 migranata koji su do tog područja stigli ilegalnim prelaskom granice Slovenije i Hrvatske, a s ciljem ulaska u Italiju, što je nekoliko puta više nego lani, naveli su u policiji iz Nove Gorice.

Među migrantima je najviše državljana Pakistana, Bangladeša i Alžira.

Talijanski organi sigurnosti navode da su ove godine u Sloveniju izručili 34 stranca iz trećih država, a Slovenija je u suprotnom smjeru talijanskoj policiji temeljem sporazuma o readmisiji izručila 6 migranata koji su iz Italije nezakonito došli u Sloveniju.

No, zbog nezakonitog ulaska iz Italije u Sloveniju preko unutarnje šengenske granice u Sloveniji se ove godine našlo u postupku 129 stranaca, navode u policiji Nove Gorice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.