open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
Uhapšen serijski kradljivac: Kod Zeničanina našli 20 bicikala ukradenih iz haustora zgrada
Pripadnici Policijske uprave I u Zenici, rasvijetlili su veliki broj krađa bicikala koje su se u posljednje vrijeme dešavale u tom gradu.
23.02.2021. u 12:49
get url
text

Kao rezultat intenzivnih operativnih i drugih mjera, pripadnici krim-policije došli su do saznanja da se sa krađama bicikala iz haustora i sa galerija stambenih zgrada može dovesti I. V. (1964) iz zenice.

- U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, 19. februara, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, i uz asistenciju jednog tima Specijalne policijske jedinice, izvršen je pretres stana na Trgu Alije Izetbegovića, koji osumnjičeni koristi. Tom prilikom pronađeno je 20 bicikala, te veća količina dijelova za bicikle (ramovi, felge, gume, blatobrani, pumpe za bicikl, sjedišta i sicevi, korpe za bicikl i drugi dijelovi bicikla koji potječu iz krivičnih djela), kao i alat korišten prilikom krađe - naveli su iz MUP-a ZDK.

Nakon pretresa, I. V. je uhapšen i zadržan na krim-obradi u prostorijama Policijske uprave I, a pronađeni bicikli i predmeti su privremeno oduzeti i bit će predmet daljnjih provjera i postupanja, navodi se u policijskom saopćenju.

Protiv osumnjičenog će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za počinjena krivična djela krađe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.