open-navfaktor-logo
search
Obračun u Tuzli
Uhapšen Samir Ganić: Komšiji Goranu Sabranoviću nanio teške tjelesne povrede
Samir Ganić uhapšen je jučer zbog napada na svog komšiju Gorana Sabranovića, u tuzlanskom naselju Miladije, tačnije ulici Pavla Goranina.
24.04.2020. u 17:14
get url
text
Obračun u Tuzli

- Muškarac S. G. pod neutvrđenim okolnostima napao je muškarca G. S. U sukobu je učestvovalo više osoba, a policijski službenici su evidentirali sve učesnike događaja. Nakon incidenta uhapšen je S. G, koji će do kraja dana biti predat u nadležnost tužioca - rekla je glasnogocornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

O incidentu je već ranije obavješten nadležni kantonalni tužilac, a istragu provode pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla.

Navodno su pozadina sukoba nerazjašnjeni imovinsko-pravni odnosi između komšija.

- G. S. je nakon incidenta prevezen na Univerzitetski klinički centar Tuza gdje su mu konstatirane teške tjelesne povrede - dodala je Kapidžić.

Kako saznajemo povrijeđeni je zadobio prijelome kosti lica, koje su nastale usljed udarca nogom u glavu, a saznajemo i da je izjavio kako je tokom obračuna izgubio i svijest.

Sukob između Ganića i Sabranovića traje već neko vrijeme, a kako saznajemo Ganić je zbog prijetnji likvidacijom porodici Sabranović, prošle godine osuđen uslovno na godinu dana, odnosno šest mjeseci zatvora za ponovljeno krivično djelo.

Ovaj događaj, ima elemenata i nacionalizma, tvrde u tuzlanskom HDZ-u, te su se zbog toga oglasili i iz Gradskog odbora ove stranke.

- Gradski odbor HDZ BiH Tuzla oštro osuđuje fizički napad koji se dogodio u naselju Miladije prilikom kojeg su nanesen teške tjelesne ozljede Goranu Sabranoviću i to od strane više osoba. Upravo zbog činjenice kako je napad bio isplaniran i s predumišljajem pozivamo nadležne pravosudne institucije da hitno reagiraju te rasvijetle cijeli događaj i s detaljima upoznaju javnost. Posebno želimo istanuti da nas žalosti i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i elementi nacionalne netrpeljivosti. Kroz takve pojedinačne primjere nanosi se velika šteta cijelom društvu i stvara osjećaj straha da svaki stanovnik Tuzle može biti izložen ovakvoj vrsti napada - navodi se, između ostalog, u saopćenju tuzlanskog HDZ-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.