open-navfaktor-logo
search
Nadležni ne daju detalje
Uhapšen radnik Doma za nezbrinutu djecu u Banjoj Luci zbog obljube
Banjalučka policija uhapsila je A.K. iz Banje Luke zbog sumnje da je počinilo krivično djelo "obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina".
29.01.2022. u 12:05
get url
text

Nezvanično, a kako je sinoć objavila banjalučka ATV, radi se o radniku Doma za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjoj Luci.

- Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Sve mjere i radnje u ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka - saopćeno je iz policije.

Nakon završene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Međutim iz policije, Tužilaštva i Doma, ne iznose nikakve detalje o ovom slučaju. 

Povodom ovog slučaja, oglasili su se i iz Ministarstva zdravlja RS, tražeći informacije od javne ostanove o preduzetim aktivnostima, "budući da je riječ o izuzetno osjetljivoj tematici, od nadležnih očekuje zaštitu maloljetnih lica".

Iz Ministarstva su rekli da su po prvim saznanjima zatražili informacije o preduzetim aktivnostima i da će po dobijanju zvaničnih informacija, na bazi činjenica, odlučiti o eventualnim postupcima u okviru Zakona o socijalnoj zaštiti.

- S obzirom na to da je riječ o izuzetno osjetljivoj tematici, očekujemo od nadležnih pravosudnih, inspekcijskih i policijskih organa adekvatno reagovanje i postupak sa ciljem zaštite maloljetnih lica - naveli su iz Ministarstva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.