open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo u Banjoj Luci
Uhapšen po međunarodnoj potjernici: Djed optužen za obljubu osmogodišnjeg djeteta
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Ivice Miškovića iz Kaknja zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.
05.07.2022. u 12:24
get url
text
get url
text

Iz tužilaštva nisu precizirane okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, a zbog zaštite maloljetne žrtve, ali je navedeno da je Miškoviću u julu prošle godine određen pritvor i raspisana potjernica zbog bjekstva.

- Osumnjičeni  je uhapšen na osnovu međunarodne potjernice i sproveden na ispitivanje u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv njega, a određeno mu je i ročište za razmatranje prijedloga o produženju pritvora – istakli su iz OJT Banja Luka.

Iz istrage saznajemo da je djelo počijeno početkom prošle godine, a žrtva je imala svega osam godina. Osumnjičeni je djed žrtve, a sve je otkrila njena majka koja je slučaj odmah prijavila policiji, nakon čega je Mišković pobjegao i do sada se, kako nezvanično sazanjemo, skrivao u Hrvatskoj.

Nakon što je vijest o zlostavljanju djevojčice obišla region, pronašli su ga novinari u Hrvatskoj i čak razgovarali s njim, a on je sve negirao  i tvrdio da mu je slučaj "napakovan", te da je morao pobjeći iz Banje Luke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.