open-navfaktor-logo
search
Nađeno i oružje
Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva u Zenici
Policija u Zenici uhapsila je A-H.S., rođenog 1989. godine, zbog sumnje da je 14. januara pokušao ubiti H. e. iz Zenice.
19.01.2022. u 14:32
get url
text

Pretres je njegov stana i podrum te su pronađeni hladno oružje i drugi dokazi. Nakon ispitivanja u policiji, osumnjičeni je jutros predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, saopćio je MUP Zeničko-dobojskog kantona. Iz policije napominju da je osumnjičeni od ranije poznat policiji kao višestruki počinilac krivičnih djela.

Podsjetili su da se pokušaj ubistva desio 14. januara oko 23.30 sati u Kranjčevićevoj ulici u Zenici. Povrijeđenom H. E. koji je išao pješke sa Š. B. tada je prišao nepoznati napadač koji je iz jakne izvadio sjekiru i njome bez povoda udario H. E. u predjelu lica. On je od siline udarca pao na tlo, nakon čega je napadač pobjegao. Povrijeđeni H. E. je pretrčao ulicu i pobjegao u pravcu željezničke stanice zajedno sa Š. B., te su u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića prišli policijskoj patroli i prijavili napad.

Potom je H. E. vozilom hitne pomoći prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica radi pružanja ljekarske pomoći. Tu su mu konstatovane teške povrede te je operisan i zadržan na liječenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.