Pretres je njegov stana i podrum te su pronađeni hladno oružje i drugi dokazi. Nakon ispitivanja u policiji, osumnjičeni je jutros predat Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, saopćio je MUP Zeničko-dobojskog kantona. Iz policije napominju da je osumnjičeni od ranije poznat policiji kao višestruki počinilac krivičnih djela.

Podsjetili su da se pokušaj ubistva desio 14. januara oko 23.30 sati u Kranjčevićevoj ulici u Zenici. Povrijeđenom H. E. koji je išao pješke sa Š. B. tada je prišao nepoznati napadač koji je iz jakne izvadio sjekiru i njome bez povoda udario H. E. u predjelu lica. On je od siline udarca pao na tlo, nakon čega je napadač pobjegao. Povrijeđeni H. E. je pretrčao ulicu i pobjegao u pravcu željezničke stanice zajedno sa Š. B., te su u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića prišli policijskoj patroli i prijavili napad.

Potom je H. E. vozilom hitne pomoći prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica radi pružanja ljekarske pomoći. Tu su mu konstatovane teške povrede te je operisan i zadržan na liječenju.