open-navfaktor-logo
search
Drama u Brčkom
Uhapšen nakon divljačke vožnje: "Pokosio" dvojicu učenika, udario u dva vozila i zgradu
Automobil je ostavio na ulici, a on je pobjegao u svoj stan, gdje se zaključao. Kada je policija stigla, on im nije htio otvoriti vrata
06.11.2019. u 12:12
get url
text

Brčanska policija uhapsila je V. P., vozača "škode octavije" bh. registarskih oznaka, koji je sinoć, nakon što je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su povrijeđena dvojica srednjoškolaca koji su prelazili ulicu kod glavne autobuske stanice u Brčkom, pobjegao s mjesta nesreće.

Kako je saopćeno iz Policije Brčko distrikta, on se najprije oko 19.10 sati, u ulici Josipa Juraja Štrosmajera sudario sa dva automobila, oba marke "passat", čijim vozačima je oduzeo prvenstvo prolaza. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Nakon prouzrokvane nesreće se udaljio s mjesta događaja, a potom na raskrsnici ulica J. Čampare i Željeznička svojim vozilom ostvario kontakt sa dva pješaka, obojica maloljetnici rođeni 2004. i 2003. godine, koji su prelazili ulicu. Mladići su, srećom, prošli sa lakšim povredama.

Prema izjavama očevidaca, on je i nakon što je udario u učenike nastavio bjekstvo, ali je pri pokušaju naglog skretanja u sporednu ulicu u kojoj stanuje, udario u zid zgrade i tu se zaustavio, oko 300 metara dalje od mjesta druge nesreće. Automobil je ostavio na ulici, a on je pobjegao u svoj stan, gdje se zaključao. Kada je policija stigla, on im nije htio otvoriti vrata, nakon čega je uslijedilo pregovaranje koje je trajalo duže od jednog sata, da bi se on konačno i predao.

- Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su preduzeli mjere i radnje na pronalasku osobe koja je uzrokovala navedene nesreće, te obavili uviđajne radnje i o svemu upoznali dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Preduzetim mjerama i radnjama, policijski službenici su vozača P. V.  locirali i pronašli u stanu u Brčkom i oko 21.20 sati, te lišili slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nesreći. Po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, izvršen je pretres stana i vozila koje je imenovani koristio -  saopćeno je iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.