open-navfaktor-logo
search
Irak
Uhapšen Mazlum Dag i još trojica terorista koji su izveli napad u Erbilu
U saopćenju iz policije u Erbilu navedeno je kako su snage sigurnosti pronašle i uhapsile Mazluma Daga, teroristu čiji je identitet objavljen prije dva dana, a u vezi s napadom na restoran u Erbilu, koji se desio prije tri dana
20.07.2019. u 15:55
get url
text

Vlasti Regionalne kurdske uprave na sjeveru Iraka (IKBY) potvrdile su da je uhapšen terorist Mazlum Dag, organizator napada na restoran u iračkom gradu Erbilu u kojem je ubijen turski diplomat. Osim Daga, uhapšena su i ostala trojica terorista koji su učestvovali u napadu. 

U saopćenju iz policije u Erbilu navedeno je kako su snage sigurnosti pronašle i uhapsile Mazluma Daga, teroristu čiji je identit objavljen prije dva dana, a u vezi s napadom na restoran u Erbilu, koji se desio prije tri dana. 

Osim Daga, uhapšene su još tri osobe koje se dovode u vezi pomenutim napadom, no o njima nije objavljeno više detaljnih informacija. 

Policija u Erbilu je u četvrtak, dan nakon napada, objavila identitet i fotografiju Daga, a podijeljena je da je rođen 1992. godine u Diyarbakiru. 

U oružanom napadu izvedenom u srijedu u restoranu u Erbilu, u Iraku, poginuli su diplomat konzulata Republike Turske i dva državljanina Iraka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.