Državljanin Srbije Ivan Đorđević (31), koji je u nedjelju prijepodne pobjegao pravosudnim policajcima iz KBC Sestara Milosrdnica gdje mu je ukazivana liječnička pomoć, uhapšen je u večernjim satima u jednom hostelu na području Zagreba, saznaje Jutarnji list.

 Zagrebački list saznaje da je bjegunac lociran je i uhapšen nešto prije 21 sat na zagrebačkoj Volovčici, a operaciju je izvela jedinica za potrage zagrebačke Policijske uprave.

Time je okončana velika potjera koju je policija pokrenula za ovim nepravomoćno osuđenim krijumčarom ljudi, koji je policajcima umakao nakon što su ga pustili da nakratko ode u bolnički WC, pogrešno procijenivši da nema šanse da pobjegne. Drugi detalji o pronalasku Đorđevića zasad nisu poznati.

O njegovom bijegu odmah su bili obaviješteni svi granični prijelazi, a daljom istragom će se ustanoviti je li bijeg bio planiran te je li imao pomagača ili više njih.

 Đorđević, koji je inače bio pritvoren u Remetincu, u bolnicu je dovezen na liječenje, a bio je pod nadzorom pravosudnih policajaca, ali je u jednom trenutku rekao da je nešto progutao, navodno bateriju, i kako bi se ustanovilo o čemu je riječ, on je zatražio da ode na WC i nakon toga nestao.