open-navfaktor-logo
search
Slučaj Dženan Memić
Uhapšen i uposlenik hotela na Ilidži Muamer Ožegović
Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su danas Alisu Mutap-Ramić, bivšu djevojku tragično stradalog Dženana Memića.
16.06.2021. u 14:55
get url
text

U istoj akciji danas je uhapšen i M. O., a kako nezvanično saznajemo, riječ je o Muameru Ožegoviću, uposleniku hotela na Ilidži, koji je bio na smjeni u noći kada je stradao Memić, a riječ je o objektu iz kojeg su nestali snimci sa videonadzora iz te noći.

VEZANI TEKST - Uhapšena Alisa Mutap, bivša djevojka Dženana Memića

Danas su u okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, vršeni pretresi na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banje Luke, radi prikupljanja dokaza.

Ranije su uhapšeni Alisin otac Zijo Mutap, Hasan Dupovac, nekadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS i policajac Josip Barić.

Alisa Mutap je ključni svjedok jer je te noći bila sa stradalim Dženanom Memićem, ali je sve vrijeme tvrdila da ima amneziju.

Porodica Memić sve vrijeme tvrdi da je njihov sin ubijen, te da se moraju otkriti ubice njihovog sina, kao i da je istraga otišla o pogrešnom pravcu. 

Porodica i prijatelji Dženana Memića više puta su organizirali proteste u želji da potaknu nadležne institucije da se ozbiljnije počnu baviti slučajem smrti Dženana Memića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.