open-navfaktor-logo
search
Određen pritvor
Uhapšen i drugi napadač na golmana Novog Pazara, policija traga za još jednom osobom
Novopazarska policija uhapsila je A.Č. (22) iz tog grada zbog sumnje da je prijetio golmanu Fudbalskog kluba Novi Pazar Filipa Kljajića, dok za još jednim muškarcem i dalje traga.
24.03.2023. u 12:25
get url
text

- On se sumnjiči da je 22. marta, u jednom lokalu u Novom Pazaru, zajedno sa M. I., koji je jučer uhapšen, uputio psovke i prijetio tridesettrogodišnjem muškarcu - saopćila je tamošnja policija.

VEZANI TEKST - Dudića dočekao haos u Novom Pazaru: Napadnut kapiten, Ljajić otišao

On se sumnjiči da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, a po nalogu nadležnog tužilaštva, određen mu je pritvor do 48 sati.

Policija traga za još jednim muškarcem koji je sa M. I. i A. Č. vrijeđao golmana FK Novi Pazar.

Podsjetimo, golman i kapiten ovog kluba napustio je Novi Pazar nakon što ga je grupa navijača tog superligaša napala i polila vodom u restoranu.

Poslije napada na čuvara mreže šestoplasiranog tima Super lige oglasio se i počasni predsjednik Novog Pazara Rasim Ljajić, koji je saopćio da se potpuno povlači iz kluba, uputivši izvinjenje Kljajiću i njegovoj porodici.

Uslijedilo je povlačenje i tek imenovanog trenera Feđe Dudića, koji je odluku o tome da neće jesti na klupi Superligaša donio prije zvaničnog predstavljanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.