Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su A. B. (1980) i N. S. (1980), nastanjene u Sarajevu. Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju koriste navedene osobe, kojom prilikom su pronađeni laptop, mobiteli, sim kartice, certifikati, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Obje osobe su povratnici u vršenju krivičnih djela, dok je za jednim licem aktivna operativna policijska potraga i centralna sudska potjernica.

Navedene osobe se sumnjiče da su određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske kreirale korisničke račune na internet stranici olx.ba s ciljem lažnog oglašavanja, a u vezi sa iznajmljivanjem vikendice za doček novogodišnjih praznika. Veći broj oštećenih osoba je unaprijed plaćalo nepostojeću uslugu, a spomenute osobe uplaćeni su novac koristile za vlastite potrebe, saopćio je FUP.

Nakon završenog pretresa uhapšene osobe će biti kriminalistički obrađene i ispitane na okolnosti koja im se stavljaju na teret, a Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, dodaje se u saopćenju.