open-navfaktor-logo
search
Došli iz Trebinja
Uhapšen dvojac iz Rusije zbog pljačke ručnih satova i navigacijskih aparata iz firme u Sarajevu
Policija je uhapsila dvoje ruskih državljana koji su osumnjičeni za pljačku firme "M-Bike" u Sarajevu, iz koje je 11. februara odnesena veća količina ručnih satova i navigacijskih aparata marke "Garmin", saopćio je MUP Kantona Sarajevo.
17.02.2022. u 15:53
get url
text

Kako su naveli, radeći na rasvjetljavanju ove teške krađe policajci MUP-a KS došli su do saznanja o mogućim izvršiocima i vozilu koje je korišteno prilikom ove krađe.

Za osumnjičenim osobama i vozilom raspisana je operativna potraga. Policajci su došli do saznanja da počinioci G. M., rođen 1975. godine u Rusiji i A.B., rođena 1992. godine u Rusiji, državljani Ruske Federacije, trenutno borave u iznajmljenom apartmanu u Trebinju i da se u vezu sa izvršenjem mogu dovesti vozila marke "hyundai", bijele boje, nacionalnih oznaka Crne Gore i marke "peugeot", vlasništvo O. M. iz Trebinja.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uz čiju saglasnost je pribavljena Naredba dežurnog sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu za pretres vozila i prostorija koje koriste osumnjičene osobe.

Policijski službenici PU Trebinje, MUP-a RS-a, uz asistenciju policajaca MUP-a KS, jučer su obavili pretrese i uhapsili G. M. i A. B., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili tešku krađu. Njih su preuzeli pripadnici MUP-a KS, te će ih nakon završene kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.