Mito i korupcija

Uhapšen bivši predsjednik Pakistana Asif Ali Zardari

Objavljeno: 10.06.2019. u 16:12

Zardari je šef države u Pakistanu bio od 2008. do 2013. godine, a tužilaštvo te zemlje ga tereti da je mitom i korupcijom sticao novac koji je na nezakonite načine prebacivao na bankovne račune u inozemstvu

FOTO: Geo TV

Bivši pakistanski predsjednik Asif Ali Zardari uhapšen je danas po optužnici za mito i korupciju.

Zardari je šef države u Pakistanu bio od 2008. do 2013. godine, a tužilaštvo te zemlje ga tereti da je mitom i korupcijom sticao novac koji je na nezakonite načine prebacivao na bankovne račune u inozemstvu.

Vrhovni sud u Islamabadu danas je odbio Zardarijev zahtjev nastavka odbrane sa slobode, nakon čega su ga uhapsili pripadnici policije, a po nalogu Nacionalnog istražnog biroa (NAB).

Hapšenje je izvršeno u Zardarijevom domu u Islamabadu, gdje se okupio veći broj pristalica Zardarijeve Narodne partije Pakistana.

Zardarijeva sestra Faryal Talput optužena je u istom slučaju, ali sud u njemom slučaju nije tražio lišavanje sa slobode.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije