open-navfaktor-logo
search
Saobraćajna nesreća
Uhapšen Benjamin Spahović: "Porscheom" udario tinejdžera u Sarajevu
Benjamin Spahović, vozač "porschea" koji se tereti da je sinoć oko 21 sat vozilm udario tinejdžera u sarajevskoj ulici Hamdije Kreševljakovića, uhapšen je jutros u 1.40 sati.
12.02.2022. u 08:58
get url
text

VEZANI TEKST - Benjamin Spahović "porscheom" udario tinejdžera

Šesnaestogodišnji dječak teško je povrijeđen i prevezen je na Kliniku urgentne medicine. Prema nezvaničnim informacijama uzrok nesreće je neprilagođena brzina. "Porsche" se navodno velikom brzinom kretao iz pravca Skenderije prema Bistriku, a pješaka je udario nakon što je naglo skrenuo kako bi obišao trolejbus koji se zaustavio na Drveniji.

- Urađen je alkotest na licu mjesta, kao i skrining test na prisustvo narkotika, nije utvrđeno prisustvo alkohola i narkotika kod vozača. Po naredbi dežurne tužiteljice od istog je uzeta i krv i urin radi analize i potrebnih vještačenja - kazao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Benjamin Spahović sarajevskoj policiji je poznat od ranije, a zatvorsku kaznu služio je u više navrata. Posljednji put, u zatvoru je proveo 18 mjeseci zbog pljačke benzinske pumpe u Vogošći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.