open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Uhapšen "advokat" koji je varajući građane "zaradio" 20.000 KM
Od građana uzimao novac za potrebe akontacije i troškova na ime zastupanja u predmetima pred sudom, a koje uopće nije zastupao, čime je za sebe pribavio nezakonitu korist
30.10.2019. u 11:42
get url
text

Banjalučka policija jučer je u tom gradu uhapsila Branislava T., zbog sumnje da je duži vremenski period varao građane Banje Luke, lažno se predstavljajući ka o advokat.

On je, kako su naveli iz policije, od građana uzimao novac za potrebe akontacije i troškova na ime zastupanja u predmetima pred sudom, a koje uopće nije zastupao, čime je za sebe pribavio nezakonitu korist u iznosu od oko 20.000 KM.

- Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjoj Luci, pretreseno je više objektata na području Banje Luke, a koje koristi osumnjičeni. Protiv osumnjičenog će u redovnoj proceduri Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biti dostavljen izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela lažno predstavljanje i prevara - naveli u saopćenju iz PU Banja Luka.

Dodali su da je "advokat" nakon krim-obrade pušten da se brani sa slobode.

Policijska uprava Banja Luka apelovala je na građane koji su prevareni ili sumnjaju u prevaru na ovaj način, da dođu u Policijsku upravu Banja Luka i prijave krivično djelo .

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.