open-navfaktor-logo
search
Bio pijan
Uhapšen 44-godišnjak: Stanivukoviću i njegovim saradnicima prijetio gasnim pištoljem
Banjalučka policija uhapsila je Zlatka Stokanića (44) osumnjičenog da je sinoć počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.
02.11.2020. u 10:22
get url
text

Sumnjiči se da je učestvovao u incidentu koji je sinoć policiji prijavio Draško Stanivuković, tvrdeći da je nepoznata osoba oko 23 sata sa pištoljem u ruci prilazila njegovom vozilu, nakon što su ga saradnici dovezli kući. 

- Ovaj neprijatni incident dogodio se sinoć oko 23 sata nakon što su me moji saradnici odvezli kući. Za nas nepoznata osoba je sa pištoljem uperenim u auto prišla mom privatnom automobilu i prema tvrdnjama mojih saradnika pogledom uprtim ka zadnjem sjedištu automobila tražila mene. Ne znam ime napadača, kao ni kakav pištolj je imao, kao ni razlog da to učini i sva ostala važna pitanja za koja očekujem da će Ministarstvo unutrašnjih poslova dati odgovor. Ne želim da pravim bilo kakve insinuacije, jednostavno smatram da ovo nije bezazleno, da nije normalno da neko pištoljem tako prilazi bilo kome i da nadležni treba da urade svoj posao. Nakon što od MUP-a dobijem bar neke od ovih odgovora, moći ću dalje da se izjasnim o ovom pitanju - napisao je Stanivuković na Facebooku. 

Osumnjičeni je uhapšen neposredno nakon što je primljena prijava u Policijskoj stanici Banja Luka. Policija je saopćila da je O. S. prijavio da ga je dok se kretao teretnim vozilom "VW amarok", pratila nepoznata osoba automobilom "renault clio" i usmjeravala pištolj u pravcu vozila.

- Od osumnjičenog je oduzet gasni pištolj, te će u skladu sa tim biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Alkotestiranjem je kod Z. S. utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 2,18 g/kg. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka - saopćeno je iz PU Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.