open-navfaktor-logo
search
Nakon tri mjeseca
Uhapšen 19-godišnjak koji je zapalio auto zastupnika u Skupštini Brčko distrikta
Policija Brčko distrikta rasvijetlila je paljevinu automobila Uroša Vojnovića, zastupnika u Skupštini Brčko distrikta, te uhapsila jednu osobu zbog sumnje da je počinila krivično djelo izazivanje opće opasnosti. 
03.09.2021. u 11:33
get url
text

Policiji je 29. maja dva i po sata nakon ponoći prijavljeno da ispred Vojnovićeve kuće gori njegov automobil "KIA Fortage". 

- Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, te pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršili uviđaj, kojim je konstatovano da je na vozilu požar izazvan posipanjem lako zapaljive tečnosti i otvorenim plamenom od strane NN lica ili više njih, te da je na vozilu nastupila veća materijalna šteta - navodi se u saopćenju Policije Brčko distrikta.

VEZANI TEKST - Pritvor zbog izazivanja opće opasnosti: Maloljetnika nagovorio da zapali auto i baci bombu u baštu kafića

Policija je nakon toga pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, kako su saopćili, u kontinuitetu preduzimala opsežne istražne radnje na rasvjetljavanju ovog i nekoliko, po načinu izvršenja sličnih krivičnih djela izazivanje opće opasnosti, koja su nepoznate osobe počinile u posljednjih nekoliko mjeseci na području grada.

- Nakon planskih i sistematičnih aktivnosti Policije, izvršena je operativna identifikacija više lica koja se dovode u vezu sa organizovanjem i izvršenjem ovih krivičnih djela - dodaje se u saopćenju.

Policajci su jučer u službene prostorije pozvali tri osobe od kojih je uzeto pet izjava na okolnosti paljevine vozila Vojnovića, te su pronađeni i privremeno oduzeti određeni predmeti važni za krivični postupak.

Nakon toga uhapšen je N. T. (19) iz Brčkog, zbog sumnje da je po zahtjevu osobe inicijala N. K. (22) iz Brčkog, uz novčanu naknadu izazvao požar na Vojinovićevom vozilu, čime je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

- Lice N. T. će u toku dana uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost i dalje postupanje Tužilaštvu Brčko distrikta BiH. Lice inicijala N. K. je ranije, 26. augusta, lišen slobode i predat u nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti na štetu jednog ugostiteljskog objekta i paljevine još jednog motornog vozila.

Tužilaštvu Brčko distrikta će protiv N.K. biti upućena dopuna izvještaja o počinjenom krivičnom djelu kojim će biti obuhvaćeno i krivično djelo izazivanje opće opasnosti na štetu Uroša Vojinovića, saopćeno je iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.