Uhapšena i žena: Prostituciju organizovali u klubu na Dobrinji

objavljeno: 07.02.2018. u 11:04

U akciji kodnog naziva "Neon" koja se od sinoć provodi na području Kantona Sarajevo osim Selvedina Bulbula uhapšena je i 32-godišnja žena Selma Delić, a izvršeni su pretresi na tri lokacije.  

Kako je saopćeno iz Federalne uprave policije, oni se sumnjiče za krivična djela navođenje na prostituciju, trgovinu ljudima te pranje novca.

Oni su od 2009. do 2018. godine radi sticanja protupravne imovinske koristi kontinuirano, omogućavali i organizovali pružanje seksualnih usluga većem broju osoba u noćnom klubu koji je pretresen u ovoj akciji. 

To su radili tako što su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata.

- Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima- saopćeno je iz FUP-a.

Inače, u akciji je pretresen klub "Orlando" na Dobrinji kao i stan koji koristi Bulbul, a kod njega je tom prilikom pronađeno 105.000 KM, a na djelu je zatečena i 21-godišnja djevojka sa Pala. 

VEZANI TEKSTAkcija FUP-a: Predvodnik boračkih protesta uhapšen zbog organiziranja prostitucije

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predati u zakonskom roku Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.

Asistenciju prilikom realizacije ove operativne akcije je pored Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pružala Poreska uprava Federacije Bosne i Hercegovine koja je na osnovu naredbe Kantonalnog Suda u Sarajevu poduzimala aktivnosti iz svoje nadležnosti.