Uhapšen Brčak: Zaustavljao automobile i predstavljao se kao "federalni" policajac

objavljeno: 17.02.2018. u 21:13

Četrdesetčetverogodišnji V. S. iz Brčkog uhapšen je na području opštine Šipovo jer je zaustavljao automobile i lažno se predstavljao kao policajac.

Policijskoj stanici Šipovo se pola sata iza ponoći obratio tridesetdevetogodišnjak iz Šipova i prijavio da ga je iste noći, dok se vozio putničkim motornim vozilom regionalnim putem Šipovo-Kupres, u mjestu Janjske Otoke zaustavilo nepoznato lice koristeći stop tablice.

Objasnio je da je to lice na sebi imalo zelenu uniformu i da se predstavilo kao pripadnik federalne policije, te da je tražilo na uvid lična dokumenta.

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo u saradnji sa Jedinicom za podršku Policijske uprave Mrkonjić Grad pronašli su rano ujutro u mjestu Krčevine u Šipovu putničko motorno vozilo micubiši pored kojeg je stajalo nepoznato lice u zelenoj uniformi držeći u ruci stop tablicu. Utvrdili su da se radi V.S. iz Brčkog koji je uhapšen.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu.