Ugostitelji su, pak, rijetko slobodan vikend iskoristili da odmore i predahnu. No, neki od njih ne žele odmarati ni tokom ova dva neradna dana, pa su ih iskoristili za druge radove.

VEZANI TEKST - Ugostitelji i drugi privrednici pred Vladom KS uzvikivali "Forto, lopove", novi protest u utorak

- Vikend ćemo iskoristiti da malo renoviramo restoran, ali i da se pripreme staklenici na ranču u Ustikolini. Na Ilidži sam ostao sa pola radnika i krečimo i generalno čistimo radnju. Drugi dio je sa sinom Sanelom u Ustikolini.

Tamo moramo pripremiti staklenike za sijanje, da bi gosti imali vrhunsko domaće povrće. Drago mi je da sam sinoć obradovao brojne Ilidžance i Sarajlije. Kod nas u restoranu sve je bilo po epidemiološkim naredbama, a mi nismo odgovorni za situaciju izvan objekta i što se ljudi nisu pridržavali naredbi i držali distancu - kaže za Faktor Sejo Brajlović.

Poznati ugostitelj Dževad Topić Topa vikend provodi u krugu porodice.

- Topa je kući sa svojim najbližima. Tako će biti i sutra. Upravo gledamo na portalima slike sa Jahorine, Bjelašnice i Vilsonovog šetališta. Ovo zatvaranje nema nikakve svrhe. Trebaju zatvoriti sve ili nikako. Nema efekta da se samo zatvara Kanton Sarajevo. U ponedjeljak ćemo imati sastanak kako i šta dalje - rekla nam je Brankica Topić.

Adil Šurković na protestima

I Adil Šurković, vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata u Sarajevu, kako kaže, odmara sa najbližima.

- Kući sam sa porodicom. Selektivne mjere i zatvaranje Kantona Sarajevo neće dati nikakve rezultate. To svi znaju. Ovim potezom nisu ništa dobili. Trebaju zatvoriti cijelu državu ili nikoga – mišljenja je Šurković.

Trbović ispred svoje radnje u Štrosmajerovoj ulici

Amar Trbović kratko nam je rekao da je bio na kafi u Lukavici, kao i brojni stanovnici Kantona Sarajevo, a da će sutra najvjerovatnije otići malo do Jahorine.