open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Ugledni italijanski list Dijamantu dodijelio "pole position"
Već duže vrijeme kao glavni kandidat za vrh napada, u slučaju odlaska Icardija, figurira kapiten Zmajeva Edin Džeko
15.05.2019. u 11:23
get url
text

Iako supruga Maurca Icardija na sve strane priča kako će argentinski napadač ostati u Interu, čini se da Wandina priča ne pije mnogo vode.

Italijanski mediji, i to oni najveći, izvještavaju kako će Argentinac ovoga ljeta sasvim sigurno napustiti Giuseppe Meazzu iako u klub još nije stigla nijedna zvanična ponuda. Kako se ljeto bude bližilo kraju, sigurno da će interes za Icardijem rasti.

Navodno u Atleticu već razmišljaju o Icardiju kao o najozbiljnijoj zamjeni za Antoinea Griezmanna, čiji je odlazak potvrđen u utorak navečer.

Icardi je za Inter vezan ugovorom koji važi do ljeta 2021. godine, uz otkupnu klauzulu u iznosu od 110 miliona eura, koja se može aktivirati isključivo u prvoj polovini jula. Ipak, u Italiji smatraju i kako bi ga Inter pustio za 50 do 60 miliona eura.

Već duže vrijeme kao glavni kandidat za vrh napada, u slučaju odlaska Icardija, figurira kapiten Zmajeva Edin Džeko. Odštetna klauzula za Dijamanta iznosi 15 miliona eura, iako su iz Rome ranije poručivali kako Džeku neće pustiti za manje od 20 miliona eura.

Ugledni italijanski list Gazzetta dello Sport piše kako Džeko drži "pole poziciju" i tako žargonom iz Formule 1 pokušava objasniti situaciju oko "špice" koja će od sljedeće sezone predvoditi napad Neraazzura.

Konkurencija Džeki je i Duvan Zapata, a 28-godišnji kolumbijski fudbaler ove sezone postigao je 27 golova u 45 utakmica, dok je treća opcija Romelu Lukaku za kojeg Manchester United potražuje 40-ak miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.