open-navfaktor-logo
search
Sportski list
Ugledna Marca citirala Faktor: Bosanci vide Musu u Real Madridu naredne sezone
Ugledni sportski list iz španske prijestolnice prenio je dio razgovora selektora košarkaške reprezentacije BiH Vedrana Bosnića za portal Faktor, koji je objavljen prije dva dana.
16.02.2022. u 12:58
get url
text

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju, 20. februara, počinje pripreme za naredni dvomeč protiv Litvanije u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zmajevi će Litvance dočekati 24. februara u tuzlanskoj dvorani Mejdan, a tri dana kasnije bh. košarkaše čeka gostovanje u Vilniusu.

Bosnić je govorio o spisku pozvanih košarkaša, susretima sa Litvanijom, te o Džananu Musi i njegovoj budućnosti.

VEZANI TEKST - Bosnić za Faktor: Musu naredne sezone vidim u Real Madridu

Selektor Zmajeva je u razgovoru istakao da se raduje formi svojih izabranika, posebno Džanana Muse. Bh. košarkaš igra sezonu karijere, lider je svog tima i sve je više zainteresovanih klubova za njegovo dovođenje. Odlazak u Breogan pokazao se kao pun pogodak, što pokazuju i brojna priznanja u jednoj od najboljih evropskih liga.

 Njegovo ime posljednjih mjeseci privlači veliku pažnju, tako da mediji širom Starog kontinenta drže oči otvorene i zainteresuju se na spomen Zmaja. Pohvale o Musi nisu promakle ni jednom od najuglednijih sportskih listova španskoj Marci.

- Bosnić je govorio o sastavu svog tima uoči kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. protiv Litvanije i Bosne i Hercegovine. U jednom trenutku, kada je pričao o svojim igračima, on je o Džananu Musi rekao sljedeće: Musa igra sjajno i za mene to nije iznenađenje.

Donio je odličnu odluku odlaskom u Breogan i sad mu se vraća sav naporan rad koji je uložio posljednjih par godina. Musu sljedeću sezonu vidim u Realu ili nekom drugom top timu iz Eurolige. U kontaktu sam sa svim našim igračima i svi su uglavnom zadovoljni statusom u svojim klubovima - prenosi ugledni list.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.