open-navfaktor-logo
search
Menadžer najavio
UFC-ova zvijezda uskoro počinje s treninzima, "sparinguje" sa aligatorima i morskim psima
Nakon duge borbe s koronavirusom, a zatim i problemima koje mu je prouzrokovao u trenažnom procesu Khamzat Chimaev će se u puni trenažni procez vratiti u aprilu.
25.03.2021. u 13:40
get url
text

MMA borac koji je nedavno iznenada objavio kraj svoje karijere, a potom se i predomislio, naredni meč mogao bi imati tek u julu ove godine. Tako barem govore informacije koje je ESPN-u otkrio njegov menadžer Ali Abdelaziz.

- Neil Magny je lik kojeg imamo na umu, ali hajdemo prvo vidjeti što će se sve desiti. Sredinom aprila startati s treninzima, a borbu bi mogao odraditi početkom jula - rekao je Abdelaziz.

Abdelaziz je kazao i ono što se moglo čuti od predsjednika UFC-a Dane Whitea - Khamzat je ovisnik o treningu i teško mu je palo to što zbog bolesti ne može trenirati onako kako je navikao.

- To je nešto što radi čitav svoj život i stoga se osjećao osakaćeno kad više nije mogao trenirati. No, sada je zdrav i uskoro kreće s treninzima. Baš smo razgovarali ove sedmice i čak mi rekao da namjerava plivati s aligatorima i morskim psima, želi se kretati s tim stvorenjima. To je, kao, dio posebnog programa treninga - otkrio je Abdelaziz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.