open-navfaktor-logo
search
Israel Adesanya
UFC-ov prvak otkrio na šta je potrošio prvi milion dolara
UFC-ov prvak srednje kategorije Israel Adesanya trenutno je jedan od najpopularnijih boraca u ovoj MMA promociji.
22.10.2021. u 12:36
get url
text

Borac koji je rođen u Nigeriji trenutno živi na Novom Zelandu.

Iako to zvuči kao bijeg od siromaštva u Africi, Adesanyja kaže kako je on zapravo živio pristojnim životom u rodnoj mu zemlji.

- Rođen sam u Lagosu u Nigeriji. Imao sam dobro odrastanje, moji roditelji bili su uspješni poslovni ljudi. Imao sam prilično lak život u poređenju sa ostalom djecom - objasnio je Adesanya za GQ Sports.

UFC-ov prvak u dosadašnjoj karijeri zaradio je ozbiljan nova, a otkrio je i na šta je potrošio prvi milion dolara.

- Prvi milion zaradio sam u borbi protiv Brunsona ili u onoj protiv Silve - kazao je Nigerijac, te zatim ispričao na šta je tačno potrožio prvi milion:

- Kupio sam svoj prvi veliki lanac za 13.000 dolara. Na odjeću i obuću sam potrošio oko tri do pet tisuća dolara. Napravio sam tetovažu zmaja, zovem je "Kunta Kinte". Potrošio sam oko četiri hiljade dolara na tu tetovažu. U Lamborghiniju nisam mogao sjediti uspravno pa sam kupio Mclarena. Potrošio sam oko pola miliona dolara na automobil.

To nije bilo sve, nešto "džeparca" spiskao je i na povratku kući.

- Putem nazad u Nigeriju stao sam u Dubai, a sve to koštalo me oko 150.000 dolara. Godišnji odmori za prijatelje i porodicu, 150.000 dolara također - ispričao je Adesanya.

Izzy je kazao i kako je 40-ak hiljada dolara potrošio na bliske osobe, a specijalno kućno kino koštalo ga je 20 hiljada dolara. Najveći dio novca ipak je potrošio na nekretnine, a time je njegova računica dobrano prešla milion dolara.

- Kupio sam prvu kuću, to me koštalo oko 800.000 dolara. Nakon toga stalno kupujem kuće i zemljišta. Prešao sam milion s ovime - rekao je nigerijski borac.

Iako novac daje i u humanitarne svrhe, Adesanya kaže da ne volim mnogo pričati o tome.

- Puno dajem za dobrotvorne svrhe, no ne pričam puno o tome jer ne radim to za lajkove i medije. Sestra mi radi u bolnici pa sam donirao oko 20.000 dolara jer su trebali nove krevete. Također, često platim gorivo nekoj nepoznatoj osobi na benzinskoj, no nestanem prije nego i shvate - kazao je UFC-ov prvak koji u karijeri ima 21 pobjedu i samo jedan poraz, koji mu je prije pola godine nanio Jan Blachowicz.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.