Ponedjeljak, 13.07.2020.
h

UETD na kongresu u Sarajevu preimenovan u UID, izabran novi predsjednik

Tokom 6. Kongresa Unije evropskih turskih demokrata jučer u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samarach – Zetra" za predsjednika te organizacije izabran je Bulent Bilgi, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović bili su počasni gosti jučerašnjeg redovnog kongresa UETD-a.

Unija je na kraju kongresa donijela i odluku o promjeni njenog imena, pa će se ubuduće zvati Unija međunarodnih demokrata (Union of International Democrats – UID).

Dosadašnji generalni sekretar Unije Bilgi je izabran za novog predsjednika te organizacije i na toj funkciji je naslijedio Zafera Sirakayju.

-Zahvalan sam svim učesnicima kongresa, a izbor za predsjednika UID-a mi predstavlja veliku čast i veliki ponos - kazao je Bilgi za AA.

Ističući da je promjena naziva organizacije iz EUTD-a u UID veoma prirodan slijed dešavanja, Bilgi je kazao da će ta organizacija provoditi aktivnosti i raditi u cijelom svijetu, a ne samo u Evropi kako je slučaj bio do sada.

I sam slogan jučerašnjeg kongresa glasio je "Iz Evrope ka svijetu". Imena novih članova Upravnog odbora i drugih predstavnika će biti poznata u narednim danima.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Najnovije Najčitanije Na vrh