Učenici pomažu oboljelom drugu: Velika posjeta na humanitarnom bazaru

objavljeno: 08.03.2018. u 12:44

Učenici Srednje ekonomske škole Sarajevo udružili su se danas kako bi pomogli u prikupljanju novca za liječenje njihovog školskog druga koji boluje od sarkoma.

Tim povodom, u holu škole organizirali su humanitarni bazar na kojem su ponudili razne proizvode poput: ručnih radova, torbi, nakita, novčanika, slatkiša, hrane, knjiga, kafe, cvijeća i drugih sitnica. 

Zainteresirani, a bilo ih je mnogo, što je zabilježila i naša ekipa na mjestu događaja, kupovinom nekog od proizvoda direktno su podržali njihovu humanu akciju.

- Neću vam reći ime tog učenika jer je to njegova i želja njegovih roditelja. Pozitivno sam iznenađena ovim gestom, iako djeci predajem tri i po godine. Znam ih kao čovjek i kao profesor, ali ovo saznanje, u ovom trenutku, ne može se mjeriti, jer je nevjerovatna dobrota i ljudskost iz njih izvirila. Pa čak i iz onih koje mi zovemo "nestašnim". Svi su se udružili, od prvog do četvrtog razreda, a naravno uz njih smo mi profesori, direktor, osoblje škole. Ali djeca su se toliko angažirala, napravila su ovaj bazar, tražila su donacije, pomoć od drugih škola. Sretna sam što na ovoj djeci, na ovim toplim ljudima svijet ostaje. Ova država može da se gradi, može daleko da stigne zajedno sa njima, a treba im samo dati šansu. Moram istaći da pomoć donose i naši prijatelji, rođaci, komšije... Mi se nadamo i očekujemo da će uz ovoliku pozitivnu energiju naš učenik izliječiti - kazala nam je razrednica oboljelog djeteta, Suvada Trako. 

Naglasila je da će u narednim danima biti još mnogo akcija za njihovog oboljelog učenika, koje će opet realizirati njegovi drugari.