open-navfaktor-logo
search
Novi skandal
UEFA zataškala pozitivan doping test nakon finala Lige prvaka?
Ramos je bio pozitivan ne nedozvoljenu supstancu deksametazon na testu urađenom nakon finala Lige prvaka 2017. godine
23.11.2018. u 20:11
get url
text
Sergio Ramos

Fudbaleri Real Madrida su 2017. godine postali prvi klub koji je odbranio titulu prvaka u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Godinu dana kasnije Los Blancosi su osvojili i treći uzatopni trofej Lige prvaka, što nikada nikome nije pošlo za rukom.

Ipak, prema informacijama koje je objavio "Football Leaks" čini se da u svemu ima jedan ne baš malo mrlja. Naime, njemački "Der Spiegel" prenio je priču da je Sergio Ramos pao je na doping testu, ali je kompletan slučaj zataškan, stoji u dokumentima do koji je došao "Football Leaks".

Prema tom izvoru, Ramos je bio pozitivan ne nedozvoljenu supstancu deksametazon na testu urađenom nakon finala Lige prvaka 2017. godine u kome je Real pobedio Juventus 4:1.

Navodi se da je klupski doktor Real Madrida priznao da je kapitenu dao dvij injekcije u kojima je bila ta nedozvoljena supstanca. Međutim, UEFA nikada nije pokrenula postupak, pa ni Sergio Ramos, ni Real Madrid, ni doktor nisu snosili posljedice.

"Football Leaks" navodi da je Ramos drugi put "pao", jer je pozitivan bio i na testiranju u trening centru u februaru iste godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.