open-navfaktor-logo
search
Videokonferencija
UEFA zakazala sastanak sa svih 55 članica i donosi odluku o baražu, EURO-u, Ligi prvaka...
Evropska fudbalska federacija za utorak je zakazala sastanak sa svim svojim članicama, na kojem će biti odlučeno o narednim koracima u borbi protiv širenja koronavirusa.
12.03.2020. u 14:54
get url
text

Iako su španski i engleski mediji najavili da će se već danas prekinuti takmičenja pod okriljem UEFA-e, odnosno da će biti otkazani večerašnji mečevi Evropske lige, to se bar za sada neće dogoditi.

- S obzirom na trenutni razvoj situacije i širenje koronavirusa Evropom, kao i na promjenu analize Svjetske zdravstvene organizacije, UEFA je pozvala predstavnike svojih 55 članova, zajedno sa odborima Evropske klupske asocijacije i evropskih takmičenja i predstavnike FIFPro, da u utorak, 17. marta, prisustvuju sastanku putem videokonferencije kako bi razgovarali o odgovoru na pandemiju. Diskusije će uključivati sva domaća i evropska takmičenja, kao i UEFA EURO 2020 - saopćeno je iz UEFA-e.

Nakon ovog sastanka trebalo bi da se donesu konačne odluke o igranju baraža za EURO 2020 (FSBiH jutros zatražio odgodu), mogućem prolongiranju Evropskog prvenstva, te odgodi Lige prvaka, Evropske lige i naiconalnih šampionata.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.