open-navfaktor-logo
search
Zbog Engleza
UEFA spremna produžiti rok savezima za odluku o nacionalnim prvenstvima?
UEFA će produžiti rok savezima za dostavljanje planova oko nastavka takmičenja u nacionalnim prvenstvima ili njihovom okončanju, piše engleski Daily Mail.
12.05.2020. u 09:11
get url
text

Evropska fudbalska federacija proteklog mjeseca objavijestila je svoje članice o tome da su do 25. maja obavezne dostaviti plan koji bi sadržavao pojašnjenja o nastavku sezone ili odluku o okončanju iste.

Ipak, kako Englezi pišu, tamošnji "Project Restar" i nije blizu ispunjavanja ovog roka, stoga su velike brige da bi jedna od najvećih evropskih liga mogla zakasniti da potrebnu dokumentaciju dostavi u Nyon do unaprijed određenog datuma.

No, uprkos ishodu glasanja najboljih engleskih klubova odluka o "restartu" je na britanskom premijeru Borisu Johnsonu prema kojoj će se utakmice moći igrati tek od 1. juna.

Ovaj potez predstavljao je značajnu upozorenje da bi datum mogao biti pomaknut ako se koronavirusna kriza pogorša, što će vjerojatno onemogućiti prvobitni rok UEFA-e, piše Daily Mail, te navodi:

- Međutim, UEFA prihvata složena pitanja s kojima se suočavaju i želi da ne napravi pritisak u ionako osjetljivoj situaciji.

Hoće li rok koji je postavila UEFA dobiti novu odgodu, još nije poznato. 

Na posljednjoj videokonferenciji članovi Premijer lige BiH dobili su upitnik na koji moraju odgovoriti i odgovore dostaviti u Savez 14. maja, no najveći problem i dalje predstavlja odluka RS-a prema kojoj bi se popuštanje mjera po fudbal moglo razmatrati tek nakon 1. jula.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.