open-navfaktor-logo
search
Danas žrijeb
UEFA skratila liste protivnika: Sarajevo može i na Crvenu zvezdu
Fudbaleri Sarajeva i Zrinjskog u četvrtak (24. septembar) igraju utakmice 3. kola kvalifikacija za Evropsku ligu, a danas će saznati mogućeg rivala u play-offu.
18.09.2020. u 09:02
get url
text

Ukoliko u četvrtak eliminišu Budućnost iz Podgorice, prvaci BiH će imati još jednu prepreku do grupne faze. UEFA je skratila liste potencijalnih protivnika i Sarajevo/Budućnost, zajedno sa još tri para svrstala u drugu grupu, među nenosioce.

Samo su dva nositelja, a to su Crvene zvezda i Dinamo Brest, protiv kojeg je Sarajevo već igralo u drugom pretkolu Lige prvaka i poraženo je sa 1:2 nakon velike sudijske lakrdije i brutalne krađe kiparskih sudija.

Zajedno sa parom Sarajevo / Budućnost, među nenositeljima su i Ludogorets (Bugarska), Riga (Latvija) / Tre Fiori (San Marino) / Celtic (Škotska), Ararat-Armenia (Armenija) - Celje (Slovenija). S obzirom da su samo dva nositelja, mogući protivnici bit će i Ludogorets i Celtic. Nakon što se izvuku dva nositelja i dva nenositelja, treći par iz ove podgrupe činit će dva preostala nenositelja.

Moguće protivnike u play-offu saznao je i Zrinjski. Mostarci bi prolazom APOEL-a preuzeli njegov koeficijent i bili bi nositelji, a mogući protivnici su bolji iz duela: Rostov (Rusija) - Maccabi Haifa (Izrael), Willem II (Holandija) - Rangers (Škotska), Fehervar (Mađarska) - Reims (Francuska) i FCSB (Rumunija) - Slovan Liberec (Češka).

Žrijeb play-offa Evropske lige je danas u 18 sati. U play-offu će se igrati samo jedna utakmica (1. oktobar), a žrijeb će odlučiti ko će biti domaćin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.