open-navfaktor-logo
search
Sastanak u Amsterdamu
UEFA samo dvije minute raspravljala o sudbini utakmica baraža za EURO, ko će donijeti konačnu odluku?
Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije (UEFA) na sastanku održanom u ponedjeljak u Amsterdamu raspravljao je i o mogućnosti otkazivanja utakmica zbog širenja epidemije koronavirusa.
02.03.2020. u 18:18
get url
text

Rasprava se odnosila i na susrete play-offa za EURO 2020 koje su zakazane za kraj marta, a u kojim će nastupiti i fudbalska reprezenatcija Bosne i Hercegovine.

- U kontaktu smo s lokalnim vlastima i postupat ćemo onako kako nam one kažu. Mi smo tu nemoćni, u rukama smo onih koji su stručnjaci za ovakve situacije - izjavio je glasnogovornik UEFA-e.

Engleski Daily Mail tvrdi da se na sastanku UEFA-inih funkcionera u Amsterdamu, gdje se održava redovni 44. Kongres UEFA-e ,kojem prisustvuje i delegacija N/FSBiH, o prijetnji koronavirusa Evropskom prvenstvu i mečevima baraža razgovaralo svega dvije minute.

Utakmice baraža za plasman na EURO, koji bi se trebao održati od 12. juna do 12. jula u 12 različitih gradova, trebale bi se odigrati 26. i 31. marta. Kroz play-off 16 reprezentacija će se boriti za preostala četiri mjesta, a među njima su i Zmajevi kojima je prva prereka na tom putu selekcija Sjeverne Irske koju će 26. marta ugostiti na Bilinom polju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.