open-navfaktor-logo
search
30 posto kapaciteta
UEFA rekla "da" povratku navijača na stadione, ali pitaju se i lokalne vlasti
Izvršni komitet UEFA, nakon uspješnog testa u susretu Superkupa Evrope u Budimpešti 24. septembra, danas je donio odluku o djelimičnom povratku navijača na stadione uz potrebne dozvole lokalnih vlasti.
01.10.2020. u 19:45
get url
text

Ova odluka počet će se primjenjivat već od sljedeće sedmice u utakmicama nacionalnih timova širom Starog kontinenta.

VEZANI TEKST - Čerkez za Faktor: Baraž za EURO pred navijačima

Bit će dozvoljeno popunjavanje trideset posto stadionskih kapaciteta, ali prisustvo gostujućih navijača do daljnjeg neće biti dozvoljeno.

Iz UEFA-e su u svom saopćenju naglasili da će dozvoljeni postotak popunjenosti stadiona zavisiti i od odluka lokalnih vlasti, što bi mogao biti slučaj kada je riječ o našoj zemlji, o čemu je danas za Faktor govorio i pomoćnik Ministartsva zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez.

Odluku Evropske fudbalske federacije pojasnio je i prvi čovjek ove organizacij Aleksander Čeferin.

- Današnja odluka je prvi korak koji navijače stavlja na prvo mjesto, ali i poštuje odluke lokalnih vlasti. Dok se svi susrećemo sa zajedničkim neprijateljem, virusom COVID-19, različite zemlje imaju različita pravila. Ova odluka koliko-toliko olakšava situaciju navijačima, uvažavajući sve odluke lolaknih vlasti. Čak 27 zemlja je već dozvolilo prisustvo navijača, a ova odluka zavisit će od zemlje do zemlje i od takmičenja do takmičenja - rekao predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.