open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EL
UEFA odredila sudije za evropske mečeve Borca i Zrinjskog, Željo na čekanju
Iz prvog pretkola kvalifikacija za grupnu fazu Evropske lige ove godine kreću tri bh. predstavnika, a UEFA je odredila arbitre koji će dijeliti pravdu u mečevima Borca i Zrinjskog, dok je Željezničar još na čekanju.
17.08.2020. u 11:05
get url
text

Borac će 27. augusta na Gradskom stadionu u Banjoj Luci ugostiti Sutjesku iz Nikšića, i to u terminu od 16.30 sati, što i nije za pohvalu, pogotovo ako znamo kakva je vrućina vlada u jučerašnjem susret Borca i Zrinjskog, koji je počeo pola sata kasnije.

Uloga glavnog sudije u susretu Borca s crnogorskim predstavnikom pripala je Dancu Moretnu Kroghu, kojem će asistirati zemljaci Nieks Hoeg i Jasper Dahl, dok će četvrti sudija Jens Maae, također iz Danske.

Utakmica Zrinjski - Differdange igrat će se istog dana kada i susret u Banjoj Luci, s tim da će meč na stadionu Pod Bijelim brijegom početi u 20 sati.

Za glavnog arbitra u ovom susretu UEFA je delegirala Grka Aristotelisa Diamantopoulosa. Njegovi pomoćnici će biti Reinhart Buxbaoum i Konstantinos Psarris, dok će Vassilis Fotias biti četvrti sudija.

Iako se igra istog dana kada i preostala dva meča bh. predstavnika, sudija za duel Maccabi Haifa - Željezničar još nije određen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.