open-navfaktor-logo
search
Najelitnije takmičenje
UEFA najavila finale Lige prvaka: "Džekin emotivni susret"
Veliko finale najelitnijeg fudbalskog takmičenja Evrope i svijeta, zakazano je za 10. juni u Istanbulu.
02.06.2023. u 17:14
get url
text

Krovna kuća evropskog fudbala, posvetila je cijeli dio najave finalnog okršaja Manchester Cityja i Inter, našem reprezentativcu Edinu Džeki pod naslovom "Džekin emotivni susret". 

- Finale 2023. će biti posebno emotivna prilika za Edina Džeku, koji je u periodu od 2011. do 2016. upisao 72 gola u 189 nastupa za City. Dio ekipe Građana koja je 2012. završila 44-godišnje čekanje na titulu prvaka, veteran napadač će se prvi put suočiti sa svojim bivšim klubom u glavnom gradu Turske – sedam i po godina nakon odlaska u Seriju A - piše UEFA.

Oni dalje navode da četvrti pogodak 37-godišnjaka u Ligi prvakaove sezone, koji je postigao u pobjedi Intera 3:0 nad rivalom Milanom u polufinalu, mogao bi biti motiv da pogodi i u finalu, te postavi novi rekord.

- Još jedan protiv Guardioline ekipe učinio bi bosanskohercegovačkog napadača najstarijim strijelcem u historiji finala Lige prvaka, nadmašivši Paola Maldinija, koji je imao 36 godina i 333 dana kada je otvorio finale na Olimpijskom stadionu Atatürk 2005. godine - dodali su.

Kompletnu priču pronađite na stranici UEFA-e.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.