open-navfaktor-logo
search
Počast za čarobnjaka
UEFA: Minuta šutnje za Maradonu pred utakmice Lige prvaka i Evropske lige
Utakmice Lige prvaka i Evropske počet će minutom putnje u čast Dijega Armanda Maradone, jednog od najboljih fudbalera svijeta svih vremena, koji je danas preminuo u Argentini, prenosi Anadolu Agency (AA).
25.11.2020. u 19:17
get url
text

Legendarni Argentinac preminuo u 60. godini u srijedu ujutru od posljedica srčanog udara u svom domu u Tigreu. Evropska fudbalska federacija (UEFA) je objavila da će se održati minuta šutnje uoči svih utakmica Lige prvaka i Evropske, koje se igraju večeras i u četvrtak.

Minuta šutnje održat će se i pred duele italijanske Serie A ovog vikenda, a fudbaleri Napolija, kluba u kojem je proveo najslavnije trenutke karijere, nosit će crne trake u sutrašnjem duelu Evropske protiv Rijeke na stadionu San Paolo.

Iz Ureda argentinskog predsjednika najavili su da će u srijedu biti proglašena trodnevna žalost u zemlji.

Maradona je rođen 30. oktobra 1960. godine u Buenos Airesu. Tokom blistave karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniors, Barcelonu, Napoli, Sevillu, Newell's Old Boys. Karijeru je okončao u Boca Juniorsu 1997. godine. Bavio se i trenerskim poslom, a najozbiljniji angažman imao je od 2008. do 2010. godine kada je vodio reprezentaciju Argentine.

Sa nacionalnim timom Argentine kao igrač je postao svjetski šampiona 1986. godine u Meksiku. U dresu reprezentacije odigrao je 91 utakmicu i postigao 34 gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.