open-navfaktor-logo
search
Istanbul
UEFA izabrala najbolje pojedince iz prošle sezone, dominacija Chelseaja i Barcelone
Osim što su u Istanbulu danas izvučene grupe za novu sezonu Lige prvaka, UEFA-e je ovom prilikom dodijelila nagrade najboljim pojedincima u prošloj sezoni.
26.08.2021. u 19:26
get url
text

Nagradu predsjednik UEFA-e Alexandera Čeferina dobili su Simon Kjaer i medicinski tim fudbalske reprezentacije Danske koji su brzom i pravovremenom reakcijom spasili život Christianu Eriksenu na utakmici Evropskog prvenstva protiv Finske.

Za najboljeg golmana u prošloj sezoni proglašen je čuvar mreže Chelseaja Edourd Mendy, dok je golmanica Barcelone Sandra Panos ponijela ovo priznanje u ženskoj konkurenciji.

Ruben Dias (Manchester City) i Irene Paredes (PSG) najbolji su defanzivci u protekloj sezoni, dok su za najbolje veznjake izabrani N'Golo Kante (Chelsea) i Alexia Putellas (Barcelona).

Bolji od ostalih na poziciji napadača u prošloj sezoni bili su Erling Haaland (Borussia Dortmund) i Jenni Hermoso (Barcelona). 

Priznanja za najbolje trener ponijela su dva stručnjaka koja su svoje timove predvodila do titula u Ligi prvaka Thomas Tuchel (Chelsea) i Lluis Cortes (Barcelona).

Fudbalerka Barcelone Alexia Pautellas ponijela je titulu najbolje igračice u prošloj sezoni, dok je Jorginhu pripala ova nagrada u muškoj konkurenciji. Veznjak Chelseaja se u prošloj sezoni okitio titulom Lige prvaka, a potom je s reprezentacijom Italije postao i prvak Evrope.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.