open-navfaktor-logo
search
Fudbal i koronavirus
UEFA ima plan: EURO odgađa za narednu godinu, revolucija u Ligi prvaka i Evropskoj ligi
UEFA, prema izvještajima pojedinih medija, planira prolongirati Evropsko prvenstvo za 2021. godinu.
12.03.2020. u 18:23
get url
text

Ovo će nacionalnim savezima pružiti neophodno vrijeme kako bi se regularno završila takmičenja u domaćim ligama.

Prema francuskom listu L'Equipe, odluka o odgađanju Evropskog prvenstva je donesena i UEFA će je saopćiti u utorak, za kada je zakazala videokonferenciju sa svih 55 članica.

VEZANI TEKST - Fudbalski savez BiH zatražio od UEFA-e odgađanje baraža za EURO 2020!

Nije poznato ni kada će se igrati baraž za Evropsko prvenstvo. Prema rasporedu, prve utakmice bi trebale biti odigrane 26. marta. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine već je uputio apel UEFA-i da te utakmice budu otkazane. 

Promjene će se dogoditi i u Ligi prvaka, kao i Evropskoj ligi.

Prema britanskom Sky Sportsu, UEFA će predložiti da se u nastavku sezone, umjesto dvije, u nokaut fazi Lige prvaka i Evropske lige igra po jedna utakmica na neutralnom terenu, a kako bi se uštedjelo vrijeme.

Za sada je potvrđeno da su otkazana dva duela osmine finala Lige prvaka, koja su trebala biti odigrana narednog utorka. Riječ je o revanš-mečevima između Manchester Cityja i Real Madrida i Juventusa i Lyona. Odluka dolazi nakon što su zbog koronavirusa ekipe Juventusa i Real Madrida smještene u karantin, koji traje dvije sedmice.Također, neće se igrati ni mečevi osmine finala Evropske lige (Sevilla-Roma i Inter - Getafe). Ostali susreti na programu su večeras, uglavnom pred praznim tribinama.

Što se tiče "liga petice", spomenimo da je fudbal potpuno zaustavljen u Italiji i Španiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.