open-navfaktor-logo
search
Mili, dragi, Dino...
Udruženo Facebook pravdanje: Ko o čemu, NiP-ovci o poštenju
Ispovijest ministrice Bogunić teško je Konaković podnio, pa ga tješe ministri jarani. Izljevi emocija, dokazivanje poštenja i časti NiP-ovaca, pisma milom predsjedniku Dini
26.09.2019. u 20:06
get url
text
Narod i pravda

Ministri u Vladi Kantona Sarajevo iz redova Naroda i pravde ili kako oni to vole reći - nestranački eksperti koje je predložio NiP, danas su udruženim snagama odlučili da na Facebooku brane čast stranačkog predsjednika Elmedina Konakovića. Odgovor je to, podrazumijeva se, na govor ministrice Zinete Bogunić u Skupštini Kantona Sarajevo u kojem je iznijela niz, po Konakovića nimalo ugodnih, razloga zbog kojih je prije nekoliko mjeseci odlučila da napusti Vladu. 

Ministrica je detaljno obrazložila zbog čega ne može odgovorno i savjesno obavljati povjerenu joj funkciju. "Prvooptuženi" Konaković se poslije toga zaklinjao Bogom, uvjeravao zastupnike i općenito javnost da ministrica ne govori istinu, u nekoliko navrata joj rekao da treba da se stidi, da će se "sretati još u ovom gradu"... Konakovićevu 15-minutnu odbranu u Skupštini je, usput rečeno, snimao neko od ministara koji su sjedili u sali, pa slao pojedinim medijima da objave u roku odmah. Bogunić nije sigurno. 

Sve u svemu, bila je to cjelodnevna predstava za sve koji su imali dovoljno jak želudac da svare ovu porodičnu svađu, kako ju je nazvao zastupnik Fahrudin Pecikoza. SDA i NiP su nakratko bili ujedinjeni prilikom izjašnjavanja o ostavci ministrice, svako iz svojih razloga, a Konakoviću se oteo i uzdah pa je izustio: "Joj... kao nekad". 

Bogunić i Konaković će se, kako sada stvari stoje, još sretati i u kantonalnim institucijama. Poslije svega nameću se i neka logična pitanja, ali besmisleno je ponovo ići u dublju analizu glasanja u Skupštini, stranačkih i pojedinačnih razloga. I bez previše analiziranja zaključak je da su jučer prvo stradali principi u koje su se svi zakleli. 

Ispovijest ministrice Bogunić teško je Konaković podnio, pa ga tješe ministri jarani. Izljevi emocija, dokazivanje poštenja i časti NiP-ovaca, pisma milom predsjedniku Dini čitajte u nastavku. Nakon što se opskrbite maramicama. Potresno je. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.