Tuzla

Udruženju kupaca stanova i poslovnih prostora SPO 15. maj zabranjen protest

Objavljeno: 03.10.2018. u 13:46

 Policijska stanica Istok odbila je zahtjev UK SPO 15. maj za najavu mirnih protesta na raskrsnici Brčanska Malta u četvrtak  04. 10. 2018. godine u perodu 15.00 - 16.30 sati

Prevareni kupci samo traže stanove koje su davno platili

Navodni razlozi za zabranu su:

- neblagovremeno  prijavljivanje protesta (minimalno sedam dana, a u iznimnim situacijama 48 sati ranije)

- vrijeme, broj učesnika kao i mjesto odvijanja protesta, gdje se  ozbiljnije može poremetiti kretanje, sigurnost, red i mir većeg broja građana.

Na ovo rješenje Udruženje je uložilo žalbu u kojoj su naveli da je UK i dosadašnje proteste godinu unazad prijavljivalo  2-3 dana ranije te da nikada do sada protesti nisu odbijeni.

Također, tvrde da na predhodnim protestima nije bilo ozbiljnijeg poremećaja odvijanja saobraćaja i javnog reda i mira građana, jer su s policijom sve iskoordinirali, pa čak i način kretanja na raskrsnici koju su sami predložili.

- Smatramo da se ovim odbijanjem našeg Zahtjeva narušavaju osnovna ljudska prava kao i demokratskog izražavanja mišljenja  građana. Ukoliko se naša žalba ne uvaži, kupci sutra s punim pravom izlaze na raskrsnicu Brčanska Malta, i prelazit ćemo na pješačkih prelazima na zeleno svijetlo za pješake. To nam niko nemože zabraniti  niti oduzeti to pravo - kažu u saopćenju UK SPO 15. maj.

 

 

 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije