open-navfaktor-logo
search
Derogiranje stranke
Udruženje za podršku tuđim kandidatima: Nikšić "ekskluzivno otkrio tajnu" o ambicijama SDP-a
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić otkrio je javnosti nešto što je nazvao "ekskluzivom i tajnom".
28.09.2020. u 12:44
get url
text

Gostujući na Dnevniku Federalne televizije, Nikšić je odgovarao na pitanja o podređenom položaju SDP-a na političkoj sceni u BiH, a jedno od tih pitanja se odnosilo na Zenicu, u kojoj ta stranka na predstojećim Lokalnim izborima neće imati kandidata za gradonačelnika.

- Hajde da vam otkrijem jednu ekskluzivu, jednu tajnu. U Zenici će gradonačelnik biti onaj kojeg podrži gradska organizacija SDP-a u Zenici – kazao je Nikšić.

Dakle, javnost je od predsjednika SDP-a ekskluzivno saznala tajnu da će u Zenici ta stranka podržati jednog od kandidata drugih stranaka, uzimajući u obzir da svog nije ni prijavila Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Na prošlim Lokalnim izborima je SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zenice osvojio 1.694 glasa.

Govorio je Nikšić i o ambicijama SDP-a na Lokalnim izborima u Kantonu Sarajevo (KS).

- SDP će imati gradonačelnika Sarajeva i imat ćemo nekoliko načelnika u Sarajevu – kazao je Nikšić u razgovoru za Federalnu televiziju.

Ova još jedna ekskluzivno otkrivena tajna prema kojoj će SDP imati "nekoliko načelnika u Sarajevu" ne korespondira sa činjenicama.

Od devet općina u KS, SDP ima svog kandidata za načelnika samo u Trnovu, u kojem je kandidovao donedavnog člana Stranke demokratske akcije (SDA). U ostalim općinama će SDP, baš kao i u Zenici, podržati kandidate drugih stranaka.

U Centru SDP podržava kandidata Naše stranke, u Starom Gradu predsjednika NBL-a Ibrahima Hadžibajrića, a u ostalim općinama kandidate koje je predložila Narod i pravda. Nekada je ta stranka, podsjetit ćemo, istovremeno u KS imala četiri načelnika.

Pod vođdtvom Nikšića se SDP, očigledno, sveo na udruženje za podršku tuđim političkim kandidatima, što je predsjednik te stranke "ekskluzivno" potvrdio u posljednjem javnom istupu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.