open-navfaktor-logo
search
U četvrtak novi protesti
Udruženje ugostitelja KS: Ako se mjere Vlade KS ne pokažu dobrim, tražit ćemo Fortinu ostavku
Na današnjem sastanku četiri udruženja koji okupljaju ugostitelje, male biznise, muzičare, zanatlije i hotelijere u Kantonu Sarajevo odlučeno je da se u četvrtak održe novi protesti zbog uvođenja lockdowna predstojećeg vikenda.
09.03.2021. u 14:24
get url
text

- Tražimo totalni lockdown ili nas pustite da otvorimo naše objekte. Neka proglase vanredno stanje u KS, da niko ne može ući i izaći ili da radimo. Mi nismo krivi za nespobnost Vlade KS što nije nabavila vakcine. Protesti će biti održani u četvrtak u 13 sati šetnjom od Vječne vatre do sjedišta Vlade KS. Sve će biti organizovano uz maksimalno poštivanje svih epidemioloških mjera.

Ukoliko ove mjere, odnosno lockdown ne doprinese smanjenju broja zaraženih, tražit ćemo ostavku premijera KS Edina Forte i ministra Harisa Vranića - kazao je za Faktor Amar Trbović iz Udruženja ugostitelja KS.

VEZANI TEKST - Zanatlije i ugostitelji ogorčeni odlukom Vlade KS: Ovo je potop čaršije, mila im je samo kada treba uzimati novac

Podsjetimo, zbog pogoršane epidemiološke situacije od petka u 20 sati do ponedeljka u 7 sati ujutro u KS će biti na snazi lockdown.

- Nastavit ćemo sprovođenje mjera tokom radne sedmice, a od petka u 20 sati uvečer zatvaramo sve poslovne subjekte do 7 sati ujutro u ponedjeljak - kazao je Forto.

Građani će se u tom periodu moći kretati, ali tržni centri i ugostiteljski objekti neće raditi. Radit će prodavnice hrane, apoteke i benzinske pumpe, zdravstvene usluge i javni prijevoz.

Sve uslužne djelatnosti će biti zatvorene: frizerski i kozmetički saloni, fitness centri, saloni za uljepšavanje i drugo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.